Terwijl de laatste lunchgasten vertrekken,
nemen eigenaren Raymond Reeb en Kim
Edwards plaats aan de grote ronde tafel in de
hoek. Van alle kanten stroomt het licht naar
binnen en hebben bezoekers een schitterend
uitzicht over het weidse water. Het ruime
terras lonkt. Het interieur ademt zowel chique
als gezellig en dat is, zo benadrukken de
eigenaren, precies de bedoeling. Aan de
wand een reusachtige verbeelding van een
stoere, eigentijdse Kee met een knipoog naar
haar voorgangster. Het is een cadeau van de
bekende fotograaf Erwin Olaf.
DIT IS ONZE PLEK
Chefkok Raymond en gastvrouw Kim zijn
sinds april 2003 trotse eigenaar van Tante
Kee. Tal van kleine verbouwingen volgden,
totdat ze vorig jaar besloten dat het tijd
was voor “de grote klap”: een grondige
verbouwing en herinrichting die in april 2017
werd afgerond. Kim: ‘Onze vaste gasten zijn
super enthousiast. En nieuwe gasten hebben
het idee dat ze een ontdekking hebben
gedaan. De sfeer en omgeving in de drukke
randstad zijn uniek en geven mensen een
vakantiegevoel. De telefoons komen prompt
alleen nog tevoorschijn om een foto te maken.
Raymond: ‘In de zomer liggen de boten aan
onze steiger drie rijen dik.’
HERINNERING
Het nieuwe logo van Tante Kee is een
medaillon met een gebeeldhouwde
afbeelding van een jonge Kee omgeven
door doorschijnende waterdruppels. Ze
staat op de menukaart die is uitgevoerd in
blauwfluweel, op de visitekaartjes, op het
briefpapier en nog veel meer. Raymond:
‘Omdat we iets bijzonders wilden, kwamen we
als vanzelfsprekend bij De Bink terecht. Kim:
‘De visitekaartjes zijn eigenlijk bewaarkaartjes
die gasten herinneren aan het vakantiegevoel
tijdens hun bezoek aan ons restaurant.’
Naar tante Kee
Parkeer uw auto, neem
het pontje (24/7) vanaf
de Buitenkaag en loop
200 meter naar het
restaurant of leg uw boot
aan bij het terras. En laat
u verrassen! Chefkok
Raymond heeft een
voorkeur voor de Franse
keuken met af en toe
een Oosters accent. Hij
houdt van biologische- en
streekproducten.
www.tantekee.nlTante Kee startte haar vermaarde pannenkoeken
restaurant op Kaageiland in de jaren 30 van de vorige
eeuw. Anno 2017 siert alleen de mouw van de koksjas
van chef Raymond Reeb nog het silhouet van deze eerste
Kee met haar ferme kin. De Kee uit de 21e eeuw ofwel
“Tante Kee 2.0” heeft haar plaats definitief ingenomen.
5
D E B I N K M A G A Z I N E • Z O M E R 2 0 1 7
C A S E - T A N T E K E E