Background Image
Previous Page  5 / 20 Next Page
Information
Show Menu
Previous Page 5 / 20 Next Page
Page Background

Terwijl de laatste lunchgasten vertrekken,

nemen eigenaren Raymond Reeb en Kim

Edwards plaats aan de grote ronde tafel in de

hoek. Van alle kanten stroomt het licht naar

binnen en hebben bezoekers een schitterend

uitzicht over het weidse water. Het ruime

terras lonkt. Het interieur ademt zowel chique

als gezellig en dat is, zo benadrukken de

eigenaren, precies de bedoeling. Aan de

wand een reusachtige verbeelding van een

stoere, eigentijdse Kee met een knipoog naar

haar voorgangster. Het is een cadeau van de

bekende fotograaf Erwin Olaf.

DIT IS ONZE PLEK

Chefkok Raymond en gastvrouw Kim zijn

sinds april 2003 trotse eigenaar van Tante

Kee. Tal van kleine verbouwingen volgden,

totdat ze vorig jaar besloten dat het tijd

was voor “de grote klap”: een grondige

verbouwing en herinrichting die in april 2017

werd afgerond. Kim: ‘Onze vaste gasten zijn

super enthousiast. En nieuwe gasten hebben

het idee dat ze een ontdekking hebben

gedaan. De sfeer en omgeving in de drukke

randstad zijn uniek en geven mensen een

vakantiegevoel. De telefoons komen prompt

alleen nog tevoorschijn om een foto te maken.

Raymond: ‘In de zomer liggen de boten aan

onze steiger drie rijen dik.’

HERINNERING

Het nieuwe logo van Tante Kee is een

medaillon met een gebeeldhouwde

afbeelding van een jonge Kee omgeven

door doorschijnende waterdruppels. Ze

staat op de menukaart die is uitgevoerd in

blauwfluweel, op de visitekaartjes, op het

briefpapier en nog veel meer. Raymond:

‘Omdat we iets bijzonders wilden, kwamen we

als vanzelfsprekend bij De Bink terecht. Kim:

‘De visitekaartjes zijn eigenlijk bewaarkaartjes

die gasten herinneren aan het vakantiegevoel

tijdens hun bezoek aan ons restaurant.’

Naar tante Kee

Parkeer uw auto, neem

het pontje (24/7) vanaf

de Buitenkaag en loop

200 meter naar het

restaurant of leg uw boot

aan bij het terras. En laat

u verrassen! Chefkok

Raymond heeft een

voorkeur voor de Franse

keuken met af en toe

een Oosters accent. Hij

houdt van biologische- en

streekproducten.

www.tantekee.nl

Tante Kee startte haar vermaarde pannenkoeken­

restaurant op Kaageiland in de jaren 30 van de vorige

eeuw. Anno 2017 siert alleen de mouw van de koksjas

van chef Raymond Reeb nog het silhouet van deze eerste

Kee met haar ferme kin. De Kee uit de 21e eeuw ofwel

“Tante Kee 2.0” heeft haar plaats definitief ingenomen.

5

D E B I N K M A G A Z I N E • Z O M E R 2 0 1 7

C A S E - T A N T E K E E