Background Image
Previous Page  6 / 16 Next Page
Information
Show Menu
Previous Page 6 / 16 Next Page
Page Background

6

A R T H U R T U Y T E L

Zenuwachtig?

Als je goed bent voorbereid, doe je daar

alleen de dingen die je al eerder hebt

gedaan. Dat heb je dan al vijftien keer

gedaan. Dan zal het de zestiende keer

ook wel goed gaan.

Vertel eens over uw bedrijf ?

Op 1 januari 2008 ben ik gestart, hier

op het industrieterrein in Alblasserdam.

Het dorp waar mijn vrouw en ik vandaan

komen. Mijn ondernemersplan omvatte

wel vijftig punten, later heb ik dat toe-

gespitst op zes producten. Ik ging met

mijn verhaal langs bij enkele drukke-

rijen. Eerst had ik alleen visitekaartjes,

briefpapier en enveloppen nodig. De

Bink luisterde en was flexibel. Precies

wat ik nodig had. Dat waren, naast de

enveloppen en kaartjes, om te beginnen

wikkels voor mijn chocoladerepen.

Styling vind ik heel belangrijk. Ik wil on-

derscheidend zijn. Mijn logo is zowel

chique als vrolijk en de wikkels moesten

dezelfde uitstraling hebben. Dat is goed

gelukt door de sierlijke opdruk in koper-

kleurige foliedruk en de opvallende

papierkleuren. Ik heb nu de beschikking

over twaalf kleuren wikkels en drie soor-

ten doosjes voor de fair trade repen.

Plus een speciale kerstwikkel met rode

stippen. Ik verkoop circa 30.000 repen

per jaar.

Andere producten die we ook samen

maken zijn sleeves, stickers en labels.

Allemaal even strak en smakelijk. Dat

moet ook wel, want ik wil me als choco-

latier klem bovenaan positioneren.

Is er voldoende markt voor uw

producten?

Als je onderscheidend bent is er altijd

vraag. Je moet je juiste doelgroep weten

te vinden. Ik doe dat door het leggen van

contacten en deelnemen aan events en

presentaties. Twee maanden geleden

heb ik een chocoladefestival georgani-

seerd, hier bij mijn bedrijf. Ik heb 60.000

flyers laten bezorgen en er stond een file

vanaf de voordeur tot aan het begin van

de straat. Geweldig, toch?

Vorig jaar had ik voor een presentatie

een enorm paasei gemaakt. Na lang

aandringen heb ik toestemming gekre-

D E B I N K M A G A Z I N E • O K T O B E R 2 0 1 4

gen om dit ei, na de presentatie, in een

winkelhal van Schiphol neer te zetten.

Dit heeft een geweldige impuls gege-

ven aan het vestigen van mijn naam.

Op luchthaven Schiphol liggen nu zes

verschillende repen. Hier ging heel wat

onderhandelen aan vooraf. Ik ben er

behoorlijk trots op dat me dit is gelukt.

Kunt u tot slot iets zeggen over

de eisen die u stelt aan uw

leveranciers?

Een makkelijke vraag! Allereerst moet

de kwaliteit in orde zijn, want ik werk

alleen met de beste producten. Verder

moeten ze snel kunnen schakelen en

nakomen wat ze beloven. Bij De Bink is

dit allemaal dik in orde.’

Arthur Tuytel,

chocolatier,

patissier en glacier,

is gehuisvest op

Nieuwland-Parc 12k

in Alblasserdam.

Meer informatie:

www.arthurtuytel.nl