6
A R T H U R T U Y T E L
Zenuwachtig?
Als je goed bent voorbereid, doe je daar
alleen de dingen die je al eerder hebt
gedaan. Dat heb je dan al vijftien keer
gedaan. Dan zal het de zestiende keer
ook wel goed gaan.
Vertel eens over uw bedrijf ?
Op 1 januari 2008 ben ik gestart, hier
op het industrieterrein in Alblasserdam.
Het dorp waar mijn vrouw en ik vandaan
komen. Mijn ondernemersplan omvatte
wel vijftig punten, later heb ik dat toe-
gespitst op zes producten. Ik ging met
mijn verhaal langs bij enkele drukke-
rijen. Eerst had ik alleen visitekaartjes,
briefpapier en enveloppen nodig. De
Bink luisterde en was flexibel. Precies
wat ik nodig had. Dat waren, naast de
enveloppen en kaartjes, om te beginnen
wikkels voor mijn chocoladerepen.
Styling vind ik heel belangrijk. Ik wil on-
derscheidend zijn. Mijn logo is zowel
chique als vrolijk en de wikkels moesten
dezelfde uitstraling hebben. Dat is goed
gelukt door de sierlijke opdruk in koper-
kleurige foliedruk en de opvallende
papierkleuren. Ik heb nu de beschikking
over twaalf kleuren wikkels en drie soor-
ten doosjes voor de fair trade repen.
Plus een speciale kerstwikkel met rode
stippen. Ik verkoop circa 30.000 repen
per jaar.
Andere producten die we ook samen
maken zijn sleeves, stickers en labels.
Allemaal even strak en smakelijk. Dat
moet ook wel, want ik wil me als choco-
latier klem bovenaan positioneren.
Is er voldoende markt voor uw
producten?
Als je onderscheidend bent is er altijd
vraag. Je moet je juiste doelgroep weten
te vinden. Ik doe dat door het leggen van
contacten en deelnemen aan events en
presentaties. Twee maanden geleden
heb ik een chocoladefestival georgani-
seerd, hier bij mijn bedrijf. Ik heb 60.000
flyers laten bezorgen en er stond een file
vanaf de voordeur tot aan het begin van
de straat. Geweldig, toch?
Vorig jaar had ik voor een presentatie
een enorm paasei gemaakt. Na lang
aandringen heb ik toestemming gekre-
D E B I N K M A G A Z I N E • O K T O B E R 2 0 1 4
gen om dit ei, na de presentatie, in een
winkelhal van Schiphol neer te zetten.
Dit heeft een geweldige impuls gege-
ven aan het vestigen van mijn naam.
Op luchthaven Schiphol liggen nu zes
verschillende repen. Hier ging heel wat
onderhandelen aan vooraf. Ik ben er
behoorlijk trots op dat me dit is gelukt.
Kunt u tot slot iets zeggen over
de eisen die u stelt aan uw
leveranciers?
Een makkelijke vraag! Allereerst moet
de kwaliteit in orde zijn, want ik werk
alleen met de beste producten. Verder
moeten ze snel kunnen schakelen en
nakomen wat ze beloven. Bij De Bink is
dit allemaal dik in orde.’
Arthur Tuytel,
chocolatier,
patissier en glacier,
is gehuisvest op
Nieuwland-Parc 12k
in Alblasserdam.
Meer informatie:
www.arthurtuytel.nl