1 0
D E B I N K M A G A Z I N E • O K T O B E R 2 0 1 4
T H E M A K I N G - O F F : W I J N E T I K E T
De Bink schetste eerst het wijnetiket om
de juiste sfeer te krijgen bij de wijnfles
en daarna volgde het omzetten van de
schets naar het definitieve ontwerp. Niet
alleen het uiterlijk is prima verzorgd, ook
de uitvoering ervan is een klasse apart.
De etiketten worden gedrukt op een
nieuwe machine, de iGen, die dezelfde
kwaliteit hanteert als de offset machines.
Samen met een subtiele foliedruk op
ieder etiket, geeft het gepersonaliseer-
de wijnetiket cachet. Het personaliseren
met de naam van de ontvanger op de
voorkant van het wijnetiket is een goed
Van schets naar definitief ontwerp en dan realiseren: De making-off van het gepersonaliseerde wijnetiket. Iedereen ontvangt deze maand
die een opdracht plaatst, met een minimale waarde van 200 euro, een heerlijke fles rode wijn met zijn eigen naam. Dit gebeurt naar de
gebruikelijke maatstaven van De Bink; kwalitatief top en met een grote mate van passie en creativiteit die zichtbaar is op de wijnfles
.
Tekst: Pim Scheffer
voorbeeld van een manier van werken
waar de toekomst ligt. “De doelgroep
wordt directer bereikt. Personaliseren is
vele malen sterker dan massaproduc-
tie. Het is een betaalbare manier van
het bereiken van je doelgroep op een
professionele en effectieve wijze”, legt
De Bink uit. Drukwerk is immers meer
dan ooit maatwerk.
Met name de foliedruk geeft het etiket
een fraaie finishing touch, helemaal in
combinatie met digitale druk. Een klein
detail, met grote kwalitatieve gevolgen.
Met de grootste aandacht en toewijding
is aan het project gewerkt en dat is voor
alle opdrachtgevers van De Bink zowel
te proeven als te zien.
Een wijnetiket met cachet