D E B I N K M A G A Z I N E • O K T O B E R 2 0 1 4
A R T H U R T U Y T E L
5
U maakt een gedreven indruk!
‘Ik ben inderdaad een fanatiek baasje
en houd ervan om mooie, ambachte-
lijke producten te maken. Dat viel mijn
docent bij de banketbakkersopleiding
ook al op. Hij stuurde me voor een sta-
ge naar ‘Huize van Wely’, de beroemde
chocolatier/patissier in Noordwijk. Na
mijn stage kreeg ik een contract aan-
geboden. Ik heb daar ontzettend veel
geleerd en ben uiteindelijk als souschef
vertrokken. Op een gegeven moment
ging ik aan wedstrijden meedoen. En
wedstrijden winnen.
U houdt van competitie?
Door aan wedstrijden mee te doen kom
je in contact met anderen en gaat je ni-
veau omhoog. Het is ook goed voor je
netwerk en je kunt aanzien verwerven.
Als je wedstrijden wint, gaan er deuren
voor je open.
Ik heb twee keer aan de zwaarste cho-
colatier/patissierwedstrijd van de wereld
deelgenomen. De “Coupe du Monde de
la Patisserie”. Dan zitten er op de tribu-
ne duizenden mensen mee te kijken.
Boven je hoofd hangt een camera.
este producten’