Duurzaam Ondernemen

 

 

Duurzaam ondernemen

Duurzaam ondernemen is voor De Bink een belangrijk onderdeel van de bedrijfsvoering.
We zoeken keer op keer naar de juiste balans op het gebied van milieu, sociaal en economische aspecten voor onze activiteiten.
Voortdurend zijn we bezig onszelf te verbeteren op het gebied van duurzaam ondernemen. De onderstaande projecten hebben we de afgelopen jaren geslaagd afgerond:
  1. BIO-Inkten. Alle producties worden gedrukt met bio-inkten met lijnzaadolie, gewonnen uit koolzaad. In tegenstelling tot de minerale oliën uit aardolie – kan dit gewas steeds opnieuw worden aangeplant.
  2. Chemievrij. Het vervaardigen van de drukvormen (offsetplaten) is sinds 2009 geheel chemievrij.
  3. BIO-folie; wij werken zoveel mogelijk met BIO-folie. Deze folie is volledig afbreekbaar en mag bij het GFT- afval.
  4. EEV EURO 6 vervoer; onze vrachtwagens hebben de meest milieuvriendelijke motoren en voldoen aan de laagste emissienormen voor CO2-uitstoot.
  5. FSC en PEFC papier; wij zijn gecertificeerd om FSC en PEFC papier te mogen verwerken. Papiersoorten die bijdragen aan verantwoord beheer van bossen, met oog voor de natuur, mensen en dieren.
  6. CO2 neutraal; Ieder jaar reduceren wij ons CO2 percentage.
  7. Social Return: Samenwerkingsverband met Print- en Copyshop MoBi. Bij MoBi werken mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Ze krijgen de kans om samen met collega’s die het vak reeds goed verstaan, de grafische vaardigheden eigen te maken. MoBi biedt mensen een werkplek waar ze kunnen werken en leren tegelijk, learning on the job, zodat re-integratie op de arbeidsmarkt in de toekomst tot de mogelijkheden behoort.

In het OBT Duurzaamheidsverslag laten we zien hoe onze intenties daadwerkelijk hebben uitgepakt. Het duurzaamheidsverslag kunt u hier lezen. Het verslag is ook als e-magazine beschikbaar. Leest u het verslag liever van papier? Stuur dan een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel naar 071 579 18 24 en dan zorgen wij dat u een gedrukt exemplaar ontvangt.

 

 

 

 
 
Rooseveltstraat 3
2321 BK Leiden
T: 071 531 10 21
E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.